woensdag 4 juli 2012

2012-07-04 workshop buikdansen

NIEUW-NIEUW-NIEUW contacten zijn gelegd om een workshop van 5 lessen te starten op 17 Sept 2012... Wil je er zeker bij zijn, schrijf je in bij een bestuurslid....
data van de lessenreeks: 17 sept- 01 Oct- 15 Oct- 29 Oct - 12 Nov 2012 telkens van 20u-21u
Stap binnen in de mysterieuze wereld van een buikdanseres en beleef, samen met uw vriendinnen, familie, collega’s, ... een onvergetelijkeavond in Oosterse sferen!
In deze initiatieworkshop leert Luna jullie de basis van het buikdansen aan. De workshop duurt een uur. Voorkennis is niet vereist!
de lessen staan open voor iedereen: prijs per les voor een KWB-lid is 5€, niet lid 7 €
Je kan betalen per les.
locatie: kelder van de sporthal "De Kommel"

OPLETTEN vanaf volgende les, 01 oktober, zal het buikdansen doorgaan in het zaaltje achter bakkerij Milissen op de Joseph Smeetslaan 112 in Maasmechelen. Dit is een heel aangenaam danszaaltje met spiegels en fijne vloer.

De oriëntaalse dans of buikdansen is één van de oudste dansen die er op de wereld bestaat en is afkomstig van de culturen van India, Afrika en het Midden en Verre Oosten.
Over buikdansen bestaan de wildste verhalen. Het is dan ook moeilijk om de precieze oorsprong te achterhalen. 
Zeker is wel dat buikdansen niets te maken heeft met verleiden en dus niet erotisch is!
 
Dat buikdansen zou ontstaan zijn als een verleidingsdans voor de sultan in de harem is dus een fabeltje, een beeld dat opgehangen werd door de filmindustrie.
Volgens diverse bronnen werd buikdans aanvankelijk als vruchtbaarheidsdans uitgeoefend. Het was een ode aan de natuur en aan de vrouw, als schepper van het leven. De dans werd aangeleerd van moeder op dochter en was traditioneel helemaal niet voor mannenogen bestemd!
Pas in de 19e en 20ste eeuw kwam het buikdansen in de westerse cultuur terecht. 

Westerlingen die voor het eerst met deze dans in contact kwamen hadden enkel oog voor de bewegingen van de 'buik'. Zo ontstond de benaming 'danse du ventre', 'bellydance' of 'buikdans'. Een ongelukkig gekozen naam, want buikdansen is zoveel meer dan dansen met je buik!
Tegenwoordig wordt buikdansen alsmaar populairder in westerse landen. De dans wordt ook door steeds meer verschillende dansstijlen beïnvloed waardoor er verschillende "fusion" stijlen zijn ontstaan zoals tribal fusion, bellywood, bellybreak, spaans-arabisch, ...

Wat is buikdansen precies?
De essentie van het buikdansen is het gebruik van isolaties.
Je beweegt bij het dansen verschillende delen van je lichaam onafhankelijk van elkaar, zoals bijvoorbeeld alleen je heupen, alleen je hoofd, alleen je schouder, etc..

foto's van Luna  fotograaf Willy Meuris (klik op de foto om te vergroten)





nieuwsbrief van de maand juli 2012
de leden ontvangen deze ook in hardcopy
veel leesplezier

zondag 1 juli 2012

2012-06-30 afsluitfeestje werkjaar 2011-2012

Afsluitfeestje van het werkjaar 2011-2012 was  super gezellig. Doelstelling was de leden de mogelijkheid te geven om nieuwe ideeën naar voren te brengen en eventuele bijsturing van de bestaande activiteiten. Het was leuk te zien dat ook de jongere generatie de weg heeft gevonden naar KWB. De jongste telg was amper 6 daagjes oud! Iedere deelnemer kreeg 2 drankjes naar keuze aangeboden. Tevens waren er hapjes voorzien. Nieuwe activiteiten die vanaf september van start gaan zijn: maandelijks een dames koffieklets, 2 maandelijks een praatcafé met muziek en dans..., een workshop buikdansen...
 Tevens werd het verdienstelijkste KWB lid van onze vereniging kenbaar gemaakt. Dit jaar heeft het bestuur deze titel geschonken aan Jef Merlo, dit voor zijn ondersteuning aan onze vereniging als niet bestuurslid.
 Wil ook jij eens proeven van KWB, zet de stap, vanaf 03 september ben je welkom op onze activiteiten.....neem maar eens een kijkje op deze Blog onder "agenda" http://kwbmaasmechelen.blogspot.be/p/werkkalender.html

foto's van Jos van Cauwenberghe (klik op de foto om te vergroten)